Loïc Van Impe

Loïc Van Impe is hot op social media. De 25-jarige foodvlogger- en blogger én zijn recepten zijn enorm populair op zowel Facebook, Instagram als Youtube. Zijn vlotte babbel en gepassioneerde, frisse manier van vertellen en koken, maken dat VTM dit jonge kooktalent dit najaar een eigen kookprogramma geeft, elke weekdag in de vooravond.

Loïc heeft twee grote passies: muziek en koken. Hij speelt gitaar in een hardrock-punkband en ook koken is voor hem pure rock & roll. Het culinaire zit in zijn genen: zijn moeder en vader zijn kok en al van kinds af aan doet hij zelf niet liever dan in de potten roeren, bij voorkeur met verse ingrediënten uit zijn eigen groenten- en kruidentuin. Loïc is echt een kind van de kookhype. Niet alleen werd hij opgeleid door zijn ouders en ontelbare kookboeken, hij heeft ook leren koken dankzij de miljoenen filmpjes die hij op televisie en online zag.

Een kookzot kind van zijn generatie

Werelds én lokaal, leergierig, geen hokjesdenker, een milieubewuste consument: Loïc is een kind van zijn generatie. De keuken is van jongs af aan zijn natuurlijke habitat. Hij groeide letterlijk op in de delicatessenzaak van zijn mama, waar hij de ogen uit zijn kop keek en leergierig mee achter de potten kroop. Toch wilde zijn moeder niet dat hij de zaak overnam. “Een kok staat in de keuken wanneer andere mensen feesten”, zei ze altijd wanneer haar zoon luidop over een eigen restaurant droomde. Loïc besloot naar het RITCS te gaan, waar hij afstudeerde als monteur, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Nog  tijdens zijn studies begon hij #kotfood-filmpjes te draaien voor studenten die hun vrije tijd liever aan social media dan aan kookboeken spenderen. In 2013 - amper 19 toen - deed hij mee aan het VTM-programma The Taste. De finale won hij net niet, maar wel het eeuwige respect van o.a. jurylid en topchef Gert De Mangeleer, voormalig eigenaar van het driesterrenrestaurant Hertog Jan. Toen hij afgestudeerd was, begon de gepassioneerde kok een tweede reeks vlogs op Facebook. Ondertussen zit hij aan 43.000 volgers en ook op Youtube en Instagram deelt hij zijn culinaire avonturen. Liever een papieren dan digitale versie? Geen nood, Loïc mag zich ook auteur noemen, met zijn boek The Rookie Cook.