BBQ à la Bekkari: 3 keer maïs op de grill

Ingrediënten

voor de maïs-fetasalade

voor de maïs met kokosdressing

voor de maïs met zoete chili

Maïs op de barbecue saai? Niet volgens Sandra Bekkari. Met haar gegrilde maïs op drie verschillende manieren scoor je zeker bij je gasten.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Kook de kolven maïs 15 minuten en grill op de barbecue. Vergeet de kolven niet om te draaien.

  2. Voor de kokosdressing:

  3. Meng de kokosmelk met de Griekse yoghurt.

  4. Voeg cayennepoeder en limoensap toe.

  5. Werk af met peper, zout en verse koriander.

  6. Snijd de kolven in kleinere stukken en serveer met de dressing.

  7. Voor de zoete chili:

  8. Meng de chilipoeder met limoensap.

  9. Plet het sap, samen met boter en honing.

  10. Smeer de maïskolven in met het botermengsel en laat smelten.

  11. Werk af met fijngehakte bladpeterselie.

  12. Voor de fetasalade:

  13. verbrokkel de feta.

  14. Meng de feta met gesneden lente-ui, en geroosterde pijnboompitten.

  15. Snijd de kalamata olijven in ringen en meng onder de salade.

  16. Snijd de maïs los van de kolf en voeg toe.

  17. Werk af met limoensap, olijfolie en peper. 

0

Nog geen stemmen